Din Kültürü Soruları

yorumsuz
967
Din Kültürü Soruları

Din Kültürü Soruları

S 1- Yüce Allah’ın kendisine ilahi kitap gönderdiği peygambere ne denir?

C1: RESUL

S 2- Namazın farz kılındığı ve Peygamberimizin göğe çıktığı geceye ne denir?

C 2 :MİRAÇ KANDİLİ

S 3-Türklerin İslamiyete girişi hangi savaştan sonra olmuştur?

C 3- TALAS SAVAŞI

S4-On emirde hangi dinin temel prensipleri yer alır?

C4 – YAHUDİLİK

S5- Kur’an-ı kerim’in iki kapak arasına alınmış cild haline getirilmiş şekline verilen isim nedir?

C5- MUSHAF

S6- Hz.Muhammed (sav)’in kabr-i şerifine ne ad verilir?

C6- RAVZA-İ MUTAHHARA

S7- Hz.Muhammed (sav)’in kabr-i şerifi NEREDEDİR?

C7- MEDİNE’de

S8-Müslümanların ilk hicret ettikleri yer neresidir?

C8- HABEŞİSTAN

S9-Bir kimsenin arkasından işittiği zaman hoşlanmayacağı şekilde konuşmaya ne denir?

C9- GIYBET

S10-İnsanlar hakkında kesin bilgiye sahip olmadan yargıda bulunmaya ne denir?

S10- ZAN

7.SINIF

S1-İnsanların sağında ve solunda sevap ve günahlarını yazmakla görevli olan meleklerin adı nedir?

C1-KİRAMEN KATİBİN

S2-İnsanların hesaba çekilmek için toplandıkları yere ne denir?

C2-MAHŞER

S3-Amellerin tartılacağı teraziye ne denir?

C3-MİZAN

S4-Ramazanda özür sebebiyle tutulamayan orucun yerine verilen paraya ne denir?

S4-FİDYE

S5-Peygamberimizin Ramazanda Cebrail ile Kur’an’ı karşılıklı okumasına ne denir?

C5-MUKABELE

S6-Peygamberimize dürüstlüğü ve güvenirliliğinden dolayı ad verilmiştir?.

C6-MUHAMMEDÜ’L-EMİN

S7-İslam’a göre bütün kötülüklerin anası nedir?

C7- İÇKİ

S8-Hz.Muhammed (sav) için yazılan şiirlere ne denir?

C8-NAAT

S9-Kur’an’ın ilk emri nedir?

S9-OKU

S10-Mimar Sinan’ın ustalık eserinin adı nedir?

C10-SELİMİYE CAMİİ

8.SINIF

S1-Olacak her şeyin önceden Allah tarafından bilinmesine ne denir?

C1-KADER

S2- Olacak her şeyin zamanı gelince Allah’ın bilgisi dahilinde meydana gelmesine ne denir?

C2- KAZA

S3- İnsanın ilk önce elinden geldiği kadar çalışıp,üzerine düşeni yaptıktan sonra, Allah(cc)’ güvenerek sonucu ondan beklemesine ne ad verilir?

C3- TEVEKKÜL

S4-Zengin olan bir müslümanın mal veya parasının kırkta birini her yıl fakirlere vermesine ne denir?

C4- ZEKAT

S5-Hac’ta kurban nerede kesilir?

C5-MİNA’da

S6-Hac’da İhram’a girilen yere ne denir?

C6- MİKAT

S7- Hz.Muhammed (sav)’in zulme uğrayan esnafın hakkını korumak için üye olduğu derneğin adı nedir?

C7-HILFUL FUDUL

S8-Türkiye’de en yaygın mezhep hangisidir?

C8-HANEFİ

S9-Yeni doğmuş bebek için kesilen kurbana ne denir?

C9-AKİKA

S10-Yahudi din adamlarına ne denir?

C10- HAHAM

1-Peygamber Efendimiz (S.A.V) Uhud savaşında şehit edilen amcasının adı nedir? kaç yılında doğmuştur?

Cevap:571

2-Peygamber Efendimiz (S.A.V) nerede doğmuştur?

Cevap: Mekke

3-Peygamber Efendi’mizin (S.A.V) ‘ın Uhud Savaşında şehit edilen amcasının adı nedir?

Cevap: Hz. Hamza

4-Peygamber Efendi’mizin (S.A.V) ‘ın annesinin adı nedir?

Cevap:Hz. Amine

5-Peygamber Efendi’mizin (S.A.V) ‘ın annesi ve babası vefat ettikten sonra onu yetiştirip büyüten

amcasının adı nedir?

Cevap:Ebu Talib

6-Allah(CC)’ın yapmamızı kesinlikle istemediği davranışlara ne ad verilir?

Cevap:Haram

7-Allah(CC)’ın yapmamızı istediği davranışlara ne ad verilir?

Cevap:Helal

8-Peygamber Efendi’mizin (S.A.V) ‘ın Mekke’den Medine’ye göç etmesine ne denir?

Cevap:Hicret

9-Peygamber Efendi’mizin (S.A.V) ‘ın kabri nerededir?

Cevap:Medine-i Münevvere

10-Peygamber Efendi’mizin (S.A.V) kaç yaşında vefat etmiştir?

Cevap:63


Etiketler: ,
Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın