Genel Kültür Soruları-1

yorumsuz
2.006
Genel Kültür Soruları-1

1) “Sinekli Bakkal” Romanının Yazarı Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Reşat Nuri Güntekin
B) Halide Edip Adıvar
C) Ziya Gökalp
D) Ömer Seyfettin
Cevap : ( B )

2) Aşağıda Verilen İlk Çağ Uygarlıklarından Hangisi Yazıyı İcat Etmiştir?
A) Hititler
B) Elamlar
C) Sümerler
D) Urartular
Cevap : ( C )

3) Tsunami Felaketinde En Fazla Zarar Gören Güney Asya Ülkesi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Endonezya B) Srilanka C) Tayland D) Hindistan
Cevap : ( A )

4) 2003 Yılında Euro Vizyon Şarkı Yarışmasında Ülkemizi Temsil Eden Ve Yarışmada Birinci Gelen Sanatçımız Kimdir?
A) Grup Athena B) Sertap Erener C) Şebnem Paker D) Ajda Pekkan
Cevap : ( B )

5) Mustafa Kemal Atatürk’ün Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl Hangisidir?
A) Bursa B) Ankara C) İstanbul D) Gaziantep
Cevap : ( D )

6)Aşağıdakilerden Hangisi Dünya Sağlık Örgütünün Kısaltılmış İsmidir?
A) Uhw B) Unıcef C) Who D) Nato
Cevap : ( C )

7)Romen Rakamında Hangi Sayı Yoktur?
A) 0 B) 50 C) 100 D) 1000
Cevap : ( A )

8)Bir Gün Kaç Saniyedir?
A) 86000 B) 88600 C) 86400 D) 84800
Cevap : ( C )

9)Üç Büyük Dince Kutsal Sayılan Şehir Hangisidir?
A) Mekke B) Kudüs C) Roma D) İstanbul
Cevap : ( B )

10)Hangi İlimizde Demiryolu Yoktur?
A) Batman B) Kütahya C) Aydın D) Muğla
Cevap : ( D )

1. Türkiye’de Erozyonla mücadele amacıyla kurulan vakfın kısa adı nedir? (Tema)
2. Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? (2)
3. Nobel ödülleri hangi ülkede verilmektedir? (İsveç)
4. Mimar Sinan’ın Ustalık Dönemi eseri sayılan Edirne’deki eserinin adı nedir?(Selimiye)
5. Türkiye’nin uluslararası otomatik telefon kod numarası kaçtır?(90)
6. Tarihte Türk adıyla kurulan ilk devlet hangisidir?(Göktürk)
7. Altın Palmiye Ödülleri hangi şehrimizde verilmektedir?(Antalya)
8. Amerika kıtasını 2’ye ayıran önemli su geçitinin adı nedir?(Panama)
9. Dünyanın ilk haritasını çizen ünlü Türk denizcisi kimdir?(Piri Reis)
10. UEFA Kupasını alan ilk Türk takımı hangisidir?(Galatasaray)

11)Hangi Ülkenin İki Tane Başkenti Vardır?
A-Güney Afrika
B-Senegal
C-El Salvador
D-Venezuela
E-Kamboçya
Cevap : ( A )

12)Cevdet Bey Ve Oğulları Eseri Kime Aittir?
A-Orhan Pamuk
B-Yahya Kemal Bayatlı
C-Atilla İlhan
D-Samipaşazade Sezai
E-Ahmet Haşim
Cevap : ( A )

13)Bir Sebepten Dolayı Tek Kulağına Küpe Takan Osmanlı Padişahı Kimdir?
A-Kanuni Sultan Süleyman
B-Yavuz Sultan Selim
C-Orhan Bey
D-Fatih Sultan Selim
E-Iı.Abdülhamit
Cevap : ( B )
14)Aşağıdaki Ülkelerden Hangisinin Nüfusu Daha Fazladır
A-İspanya
B-Fransa
C-İngiltere
D-Almanya
E-Türkiye
Cevap : ( D )
15) Aspirinin Hammaddesi Nedir?
A-Söğüt
B-Köknar,
C-Kavak
D-Meşe
E-Gürgen
Cevap : ( A )


Etiketler:
Eklenme Tarihi: 13 Mart 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın